Thursday, April 3, 2014

Pagi yang .......


Pagi ni....
sia sampai opis dalam jam 6.55 pagi.
Kussss semangat.
Nda la, kan tumpang MrJ.
Dia kena drive dalam hampir stengah jam pi opis dia dr opis sia..
so kenala berangkat awal dari rumah.

As usual,
pi tapau di cafe dulu.
Then, naik atas.
As expected, belum ada orang sampai.
So sia lepak di luar opis dulu tunggu orang sampai baru buka pintu.
I have a set of the office's key.

2 minit pastu, kolig datang.
So sia buka pintu.
Sia tingu belakang, eh, dia pi tandas pula.

OK, nda pa.
Sia buka ja pintu.
Tandas tu pun bukan jauh. 
Kumpiden kan. 
Trip kasi senang hati ja tu.
Then sia buka lampu without looking inside.
Galap ba. Siapa mau tingu.
Raba-raba dinding cari suis.
Badan masi di luar pintu.
kekekkee..

Lepas semua lampu on, sia pi punch kad.
Oh ya, ni gambar di area punch kad tu. 
Punch kad tu dalam almari yang pintu sedang terbuka tu sebelah kiri dalam gambar.
Then pintu pi opis sia tu yang sebelah kanan.
Pintu tu every petang mimang tutup. 
Suis lampu opis tu di dalam. 
Kena buka pintu tu baru raba dinding cari suis.
Suis yang tadi sia buka tu untuk area reception n punch kad saja.



So mo dijadikan cerita, 
tadi pagi lepas buka pintu,
sia pi la tempat punch kad.
Belum sempat ambil kad, 
"BAM!"
Pintu sebelah kanan utk pi opis tu bebunyi.
Bunyi macam kena tutup.
Bila sia jeling, cubuk dari tempat punch tu,
masi betutup pun.
Lampu di dalam pun belum on.
Takkan la urang masuk nda on lampu.
tunggu...kan sia urang first sampai?
Kan sia yang buka pintu tadi?

Sia apa lagi, 
melompat berlari balik pi pintu besar.
Sambil tingu belakang.
Sampat lagi kan.
Padahal kalau muvi selalu komplen bila orang yang ketakutan sampat tingu2 belakang. 
Rupanya memang sampat pun tingu belakang.
Kekekkee..
Hampir mau terlanggar kolig sia yang baru datang dari tandas.
Dengan muka bida, sia cakap sama dia,
"eeee....tu pintu bebunyi tadi tapi teda urang puuunnn..."

Dia yang, "hm...menarik.."
Then dia pi buka tu pintu sambil sia cubuk dari almari punch kad.
Dia on lampu, n tingu sekeliling.
Lepas dia kompomkan tiada apa-apa (ceh, memanglah xda apa2..mana nampak...ekekkeke) dia pun pi bilik dia.
Abis ja sia punch kad,
terus sia pi pasang TV di ruang duduk opis.
Kasi kuat sikit volume dia.
Tapi jangan dia tiba-tiba teroff, sudah.

Sia masuk bilik sia, sia tutup pintu.
Tapi lepas bepikir balik,
sia buka n selak pintu tu.
Manaaaa la tau perlu lari keluar ka apa kan.
kekekke...

Then 5 minit pastu, 
kolig lagi satu datang.
Baru sia keluar pi pantry buat air green tea.
Cewah. Green tea yuh.

Bila sia bagitau kolig sia (lain lagi) pasal kejadian pintu tu tadi,
dia cakap, "oo...pintu ni memang selalu gitu. Especially kalau orang first buka pintu, memang selalu dengar.  Tukar shift kali. "

Sia yang,"ha, tukar shift?"

"Ala...bila kita suda balik rumah, keluar la 'dia' pula jaga opis...pagi2 kita datang, dia balik tempat dia la.."

Hish!  Ada pula.

"lama-lama, biasala tu...first2 memang tekejut..hehe" sampat dia ketawa.

Nampak gaya lepas ni jangan la berani-berani buka pintu solo molo.

Dengar benda bunyi Ok lagi...sia rasa la.... kalau nampak?
Eeee..minta dijauhkan..

OK la, jum kerja :D


Wednesday, March 26, 2014

berat mata memandang, berat lagi bahu memikul

I can imagine how the family of those on board MH370 must have felt when it was announced that MH370 (was assumed to) have ended in the Indian Ocean with no survivor.

I lost a loved one when I was 14 y.o.
So I know how it must have felt.
The feeling of the weight of the world crumbling down on you.
The numbness upon receiving the news.
Your heart, stopping briefly upon hearing the news.
And then the rush of emotion when it finally dawned on you.

They say time will heal the hurt.
Time, time, time.
Such high hopes.
But this is one thing that time will never get to heal.
The feeling will feel as fresh as yesterday, every single day.
You'll miss the person every day and that feeling never change with time.
Ever.
After 16 years you'd think that it would have felt like a distant memory.
And the sadness you felt, by now would have become like a flicker in the distance, far flung that you don't really feel it anymore.

Well, they say it would be.

But those are just words.
Spoken words meant to calm the restless heart.
Soon, they would forget.  Oh, yes they will.

But a child won't.

What I felt back then had been a private affair and we mourned quietly just within the circle of our family.
I was given the space and time for myself.
I was left alone (in a good way) to come to terms to the loss.

And having millions of pairs of eyes looking at you when you lost your family, I just cannot imagine losing someone so dearly to us in full display and scrutiny of the world.

I just hope orang-orang yang telampau banyak opinion tu shut up.
Macam-macam la teori, spekulasi, andaian, telahan yang durang buat.
Tiba-tiba terrer jadi penganalisis.
Setakat membaca dari google, doesn't qualify you to hentam orang.
Pandai merumus terus.  Hasil bacaan internet yang belum tentu betul, dirumus jadi teori sendiri.

Ada lagi satu golongan yang nda abis2 hentam kjaan walhal our govt has done a fairy good job in this very difficult circumstance.  
Sudah la dihentam negara luar, anak2 sendiri pun lagi kuat menghentam.
If you think you can do a better job, then please...you are most welcome to take the lead.  
You think it's easy coordinating several countries for a search spanning millions of square feet of the ocean?  
And when we are not even sure which direction to look, at that.
The best we could do is scour every potential leads.
Sudah la banyak lead yang last2 tipu punya lead kan..
Don't be a loser who just kerja kunyah kuaci, minum kopi depan TV sambil komplen.
Ko ingat ko paling manang la tu kan mcm tu?
Offering unwarranted criticism when you don't even know what a black box is.
Pffftttt..

Nda abis-abis tuduh ada benda disorok.
Cuba la fikir habis-habis. 
Kalau ada benda mau disorok, you are indirectly implying that those 25 (or more) countries yang tolong cari kapal tu pun bersubahat in the so-called cover up. 
Do you honestly think they won't blow the whistle if they suspect something fishy is going on?

And seriously?  Do you think our small country is capable of doing that?
Kalau la like what you say msia mmg suda rancang awal2 pasal kapal ni,
fuh..hebat juga kita ni merancang sampai mampu hilangkan kapal besar ni.
Ble lawan James Bond sudah.
Is that how much your distrust is to your own country?
Is it that whatever the govt do, it is always a cover up of something more sinister?
Do you really think nyawa penumpang dalam kapal tu tidak berharga to the extent that they were...how do I put it... 'used in a conspiracy?'

Has it ever occurred to you that it might actually be your mind that needed to be adjusted and tuned to have a more positive take of occurrences in life?
Because the way I see it, benda tu akan jadi negatif if you decide to look at it in a negative way and vice versa.
You should watch less espionage movies.  

Dalam kesiukan menghentam govt tu, 
ingatlah sikit, perasaan victims punya family.
What if someone we know was inside that plane that fateful night?
You wouldn't want people to trash around and give out unwanted assumption, right?
Just pray for the truth to unfold in its own time.

p/s R.I.P to my beloved dad.  Always in my heart.  His face pop up whenever I decide anything.  It's like he's always there with me - he's in my conscience more like it - and he was and still is a huge part of my decision making.  At the back of my mind, I'd be like "Oh, dad wouldn't have done that," or "Dad would so going to kill me if I did that,".   Might have been a blessing that guided me to where I am right now.  And believe it or not, my aunts and uncles took one look at MrJ and they said - he looks and seems a lot like your dad. Hm, I wonder *wink*

Monday, March 24, 2014

Butter Prawn


Egg Floss

4 biji kuning telur - resepi asal cuma gunakan 2 biji sahaja
1 senduk butter
1 senduk minyak masak

Caranya
1. Pukul ringan kuning telur supaya sebati.
2. Masukkan minyak dan butter ke dalam kuali. Biarkan hingga panas, gunakan senduk bulat pusingkan minyak di dalam kuali dengan arah sehala tanpa henti.
3. Tuangkan kuning telur ke dalam minyak tadi, angkat bekas berisi kuning telur agak tinggi dari kuali supaya ia menghasilkan jalur yang kecil dan halus.
4.Teruskan memusing senduk di dalam minyak tadi sehingga kuning telur masak dan berwarna kuning keemasan.
5. Tapikan kuning telur tadi untuk toskan minyak. Langkah tambahan yang saya buat ialah selepas ditapis, saya tuangkan ke atas kertas tisu dapur supaya ia menyerap minyak yang masih ada, so egg floss betul betul kering dan ranggup.

Cara menyediakan udang

Bahan bahan

10 ekor udang bersaiz sederhana - belah bahagian belakang, buang kotoran dan bersihkan.
1 sudu teh garam
1 sudu teh lada putih
Minyak untuk menggoreng

Caranya
1. Gaulkan udang bersama sama dengan garam dan lada sulah. Goreng udang separuh masak dan ketepikan.

Masak Udang

Bahan bahan

1 sudu makan butter
6-8 biji cili padi - dihiris halus
3 ulas bawang putih - dimayang/dicincang
5 tangkai daun kari
Sedikit garam jika perlu
1 sudu kecil gula perang - saya tambah
1/4 cawan susu cair

Cara cara
1. Panaskan butter, tumis bawang putih, cili padi daun kari hingga naik bau.
2. Kemudian masukkan susu cair.Biarkan seketika.
3. Masukkan udang dan gaul sebati. Perasakan jika perlu. Saya masukkan sedikit garam dan gula perang.
4. Angkat udang dan masukkan ke dalam serving plate. Taburkan dengan dengan egg floss. Sedap dinikmati semasa hangat

Wondering..pondering...

Since the MH370 disappearance, I've become a quite nervous flier.
I'd be wondering what they put in the cargo.
I'll wonder if the passengers have switched off their electronics.
And I wonder if the weather's nice at the destination.
I'd fidget in my seat.

I fidget at the littlest turbulence.
What more if the plane sway left and right, up and down.
My stomach would get upset.
And my palm began to sweat.
My heartbeat race up.

Susah eh.
What's more with the weather in Kch.
Morning memang hujan memanjang.
Awan pun tebal.
I get butterflies in my stomach kalau kana suruh pi meeting d KL.
I'll look out the window wondering how's the weather's going to be on the day of travel.

So this is how it's like to be a nervous flier.
I think I took for granted the smooth flight I am always in during my trips.
I used to sleep comfortably without any worry.
Now even the slightest movement of the flight woke me.
Dulu, takut tertidur n kana kasi tinggal dalam kapal sebab nda dapat bangun.
Now, takut tidak dapat tidur dalam flight sebab mau cepat mendarat.

I am supposed to go to France this June.
Official trip.
Tapi biasalah kan...sambil menyelam kita minum air.
I was planning to go for an EuroTrip. 
Alang-alang minta cuti panjang sikit.
But seems like I'll pass.
I am still nervous about taking a 2 hour flight, what more a 13 hours flight.
I don't think I can stomach that at this moment.

Yes, it's an opportunity not to be missed but I have to go with my gut on this one.
I'd rather miss the trip than to suffer a total of 26 hours just for a week of fun (?) in Europe.

And yes I think I will regret this but itu belakang kira.
Who knows how many years will it take for me to look back and regret this decision.
But right now, 
I don't feel like flying.

Period.

Monday, March 17, 2014

a little pissed off

double standard la cafe tu.
my opis cafe.

I always bought the same dish for breakfast.
but different cashiercharge me differently.
so inconsistent.

if the harga naik then tidak turun turun lagi, well I can accept that.
tapi ini.... when the cashier bertudung tu caj me rm1.60 but the short haired cashier charge me rm3.00 exactly for the same thing.

tangan dia mahal ka mau picit nombor di mesin tu sampai 1x ganda mahal kalau dia yg jaga cash register?

then tadi the short haired girl charged makcik cleaner tu rm1.60 and I trust me when I say she boldly charged me rm3.00 for the exact same thing!

I looked at her and she avoided my eyes.
I could've made a fuss but I choose not to.
I will send a complaint to the management.

mau jadi Robin Hood, are we?
that is far from noble.
that is like steling from one person to make up for a loss by another person.
how is that justifiable??

pffttt!

Thursday, March 13, 2014

Mini Frittata

SOURCE

You can make mini frittatas in two ways. 

The first method 

Beat eggs with chopped sausages, spring onions, cheese, bell peppers, some milk and salt.
After that spray some cooking spray on a muffin tray and pour the egg mixture in each cup. 
Bake the frittatas in oven and enjoy with bread rolls. 



The second method 


Spray a muffin tray with cooking spray and crack one egg in each cup. 
Sprinkle salt, pepper and add a few leaves of any fresh herb that you like. 
Bake until done.






I am soooo gonna try these :D

Friday, February 28, 2014

11 years old

my little sister is not ao little anymore. she'll be 11 this year.

she's getting taller than my 23 years old sister hahha...

in no time she'll be as tall as my brothers.

kekeek

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin